Kind & voeding

Afbeelding Kind & voeding

Gewichtscoaching van Hilst heeft zich ook gespecialiseerd op het gebied van kind en voeding.
Ik richt mij op het bereiken van een gezond gewicht door middel van het adviseren en begeleiden van kinderen en jongeren. Meestal gaat het hierbij om overgewicht, maar ook zeker bij ondergewicht en/of eetstoornissen is een professionele coaching van belang.

Overgewicht is ook in Nederland een steeds groter wordend probleem bij kinderen en jongeren. Te zwaar zijn heeft voor een kind veel nadelen:

  • het kind kan moeite hebben om te bewegen/sporten
  • het kind kan zich schamen en kan gepest worden
  • het kind kan zich erg onzeker en eenzaam voelen
  • de kans om later ziek te worden is verhoogd
  • wanneer een kind zich niet fijn voelt gaat het juist nog meer eten (emotie-eten) of stopt met eten en ontwikkelt een eetstoornis

Als gewichtscoach ga ik samen met ouder en kind kijken waardoor het overgewicht is ontstaan. Dit doe ik door middel van een voedingsanalyse.
Zo krijg ik inzicht in de voedingsgewoonten van het kind en in de samenstelling van de voeding.
Omdat kinderen nog volop in de groei zijn is het van essentiƫel belang dat zij voldoende voedingstoffen binnenkrijgen. Ook wordt het kind gemeten en gewogen. Alle verzamelde informatie is bedoeld als basis voor het opstellen van een op maat gemaakt behandelplan.
Samen met ouder en kind ga ik hiermee aan de slag, zodat het kind weer fit, zelfverzekerd en vrolijk wordt. Kortom; weer een stralend kind!